Blog yazarları için 10 ipucu

Blog yazarları için 10 ipucu

Blogunuzu geliştirmek isteyen bir blog yazarı mısınız?

Çoğu blog yazarı, kaliteli içerik üretmenin önemini biliyor. İçeriğinizi geliştirmek, güçlü bir okuyucu kitlesi oluşturabilmeniz ve makalelerinizin diğer sosyal medya platformlarında paylaşılma olasılığının daha yüksek olmasını sağlar.

Blog yazarları için 10 ipucu.

1- İçeriğinizi bilgili ve tutkulu olduğunuz konulardan belirleyin.

Başarılı blog yazarlarının çoğu, faydalı ve kaliteli içerik yazmanın daha fazla okuyucu çekeceğini bilir. Hem bilgili hem de tutkulu olduğunuz bir konu düşünün, bazı iyi örnekler yemek pişirme, el sanatları, ebeveynlik veya teknoloji incelemeleridir.

Hangisini seçerseniz seçin, muhtemelen her hafta birkaç yazı yazacaksınız, bu yüzden hakkında çok şey yazabileceğiniz bir konu seçin.

2- Blog gönderisi için konularınızın listesini oluşturun.

Blog gönderileri için olabildiğince çok konu yazmak için birkaç saat ayırın. Bu, yeni fikirler bulmakta zorlandığınızda blog yazmaya bağlı kalmanıza yardımcı olur.

Yeni blog yazarlarının da genel olarak blogları için bir yön tayin etmeleri hususunda harika bir yol olabilir.

3- İçeriğinizi nasıl benzersiz hale getireceğinizi düşünün.

İnternet o kadar büyük ki, seçtiğiniz konu hakkında blog yazan tek kişi olma ihtimaliniz çok düşük. Yine de içeriğinizin yeterli ve orijinal olabileceğinden, bu konuda cesaretiniz kırılmasın.

Benzer bloglara göz atmayı ve kendi blogunuza nasıl orijinal bir yorum katabileceğinizi düşünmeyi deneyin.

Kendinize şu soruları sorun:

a- Seçtiğiniz konuda daha önce yazı yazılmış mı?
b- Diğer blogların gözden kaçırdığı bir alan var mı?

4- Yazılarınızı hemen düzeltmeyin.

Yazılarınızı hemen paylaşmıyorsanız, gönderinizi bir gün sonra tekrar okumaya çalışın. Metin genellikle zihninizde çok taze olduğundan, yapmanız gereken tüm düzeltmeleri görmekte zorlanabilirsiniz.

Gönderinizi doğru bir şekilde düzelttiğinizden emin olmak için daha sonra taze bir zihinle tekrar okuyun.

Blog yazarları için 10 ipucu

5- Giriş paragrafınıza odaklanın.

İlk cümlenizi şaşırtıcı kılmayı hedefleyin. Blog gönderinizin açılış paragrafı en önemlilerinden biridir. İlgi çekici, ilginç bir açılış kısmı yazarsanız, okuyucularınızı okumaya devam etme olasılığı daha yüksektir.

Bunu yapmanın çeşitli yolları vardır. Okuyucularınızı retorik bir soruyla cezbedebilir veya beklenmedik bir şey söyleyerek onların ilgisini çekebilirsiniz.

6- Kendinize ait bir yazı tarzı geliştirin.

Popüler blog yazarlarının normalde yazmayı seçtikleri belirli bir stili vardır. Bu, gönderilerini tutarlı hale getirir ve blog stilinde yazmaya alışmanıza yardımcı olur.

Gönderilerinizin nasıl görünmesini istediğinizi düşünün. Hafif yürekli ve konuşma diline sahip veya belki daha ciddi görünmek ister misiniz?

Karar sizin.

7- Konuyu dağıtmayın.

Blog yayınınızın odaklı ve kullanışlı olduğundan emin olmak için her paragrafı bitirdikten sonra başlığınızı yeniden okuyun.

Bu, yazılarınızın daha profesyonel görünmesine ve yazılarınızı okuyucularınız için daha da kullanışlı hale getirmenize yardımcı olabilir.

8- Yazı başlıklarınıza özen gösterin.

Normalde çok popüler ve başarılı blogları yöneten blogcular ilginç, göz alıcı başlıklar kullanırlar. Başlık, okuyucularınızın göreceği ilk şeydir ve makaleyi okuyup okumayacaklarını belirleyecektir.

Harika bir başlık oluşturmanın birçok yöntemi vardır; Tartışmaya neden olan, onu eğlenceli veya düşündürücü yapan bir başlık kullanabilir veya bir soru sorabilirsiniz.

9- Her zaman okunabilecek içerikler yazın.

Popüler bloglar genellikle, gerçekten yazıldıktan yıllar sonra okuyucularla alakalı olan eşsiz gönderilere sahiptir.

Herhangi bir zamana bağlı kalmayan bu gönderiler, blogcular için harikadır, çünkü gönderiniz siz fazladan bir çaba göstermeden beğeniler, yorumlar ve paylaşımlar almaya devam edecektir.

10- Yazma amacınıza sadık olun.

Birçok blogcu, blog gönderileri için sürekli olarak yeni ve benzersiz fikirler bulmakta zorlanabilir, ve yazma amacınıza sadık olmadan gönderiniz daha az ilgi çekecektir.

Blogunuzun konusunun ne olduğunu zaten biliyorsunuz, bu nedenle yazılarınızda yazma amacınızdan uzaklaşıyorsanız kendinize şu soruları sorun:

a- Neyi iletmeye çalışıyorum?
b- Bu okuyucuma nasıl yarar sağlar?

Bitti.

Yazar: Hızlı Yazar

Okumak, bir insanı doldurur; konuşmak onu hazırlar yazmak ise olgunlaştırır.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.