Blog yazısı uzunluğu ne kadar olmalı?

Blog yazısı uzunluğu be kadar olmalı?

Geçenlerde yazılarımı okuyan birkaç arkadaş ile sohbet ediyordum. İçlerinden birisi şu soruları sordu: “Sence blog yazısı için mükemmel kelime sayısı nedir? Blog yazısı uzunluğu ne kadar olmalı?”

Blog yazısı uzunluğu ne kadar olmalı?

Blog yazmaya gelince, neredeyse hepimiz daha fazlasını isteriz:

  • Daha fazla okuyucu
  • Daha fazla yorum
  • Daha fazla paylaşım

Kitlesini çevrimiçi olarak oluşturmaya çalışan yazarlar için harika blog yazılarının nasıl yazılacağını öğrenmek çok önemlidir.

Ancak, uzun süredir blog yazıyor olsanız bile, özellikle blog uzunluğu açısından hedef kitlenizin gerçekten ne istediğini anlamak zordur.

İçerik kral ise, daha fazla insanın blog yazılarımızı okumasına (ve paylaşmasına) yardımcı olacak mükemmel uzunluk nedir?

Efsane: “Blog gönderileri söz konusu olduğunda, daha kısa daha iyidir.”

Birçok “uzman” blogcu, “daha kısa daha iyidir” diyerek blog gönderilerinin asla 600 kelimeden uzun olmaması gerektiği efsanesini sürdürüyor.

Çevrimiçi okuyucuların kısa dikkat süreleri olduğunu ve uzun makaleler okumak istemediklerini açıklıyorlar. Daha fazla okuyucu edinmenin tek yolu kısa ve tatlı yazılar yazmaktır diyorlar.

Onları dinleme!

Dürüst olmak gerekirse, blog yazdığım ilk beş yıl boyunca bu efsaneye abone oldum.

Ancak, insanların blog yazılarınızı okumasını sağlayan şey hakkında daha fazla bilgi edindikçe, bunun tam tersinin doğru olduğunu fark ettim.

Ne kadar uzun olursa o kadar iyi. Aslında, en çok okunan blog yazılarımdan bazıları 1.500 kelimeden uzun oldu.

Öyleyse mükemmel uzunluk nedir?

100 kelimelik mini gönderilerden 2.000’den fazla kelime ansiklopedi girişine kadar birçok farklı uzunlukla denemeler yaptım.

Blogunuzdan ne elde etmek istediğinize bağlı olarak her birinin farklı avantajları vardır.

Bunu akılda tutarak, blogunuzla neyi başarmaya çalıştığınız hakkında size üç soru sormama izin verin.

Blogunuzda daha fazla yorum ister misiniz?

O zaman, özellikle gönderiniz okuyucularınızın sorularını sormaya ve tartışma oluşturmaya odaklanmışsa, daha kısa genellikle daha iyidir.

Bloglama ipucu: Blogunuzda daha fazla yorum mu istiyorsunuz? 275 kelimeden uzun olmayan kısa, tartışmaya dayalı gönderiler yazmayı deneyin.

Kısa gönderilerin Twitter ve Facebook gibi sosyal medya sitelerinde nadiren geniş çapta paylaşıldığını unutmayın. Ayrıca arama motorlarında sıralamada zorlanırlar ve SEO için kötüdürler.

Bir kitle oluşturmaya çalışıyorsanız, yalnızca kısa gönderilere odaklanmanızı tavsiye etmem.

Ancak, okuyucularınızla daha fazla etkileşim oluşturmaya çalışıyorsanız, kısa bir şeyler yayınlamayı deneyin.

Daha fazla sosyal medya paylaşımı ister misiniz?

Hızlı Yazar bloguma ilk başladığımda, gönderilerim Twitter ve Facebook’ta ondan fazla paylaşım alırsa çok mutlu oluyordum. Şimdi, gönderilerimiz 100’den fazla paylaşım almazsa hayal kırıklığına uğrarım.

Sosyal medyada paylaşım almanın, belirlediğiniz konunun, gönderilerinizin kalitesi ve tabii ki mevcut hedef kitlenizin boyutu dahil olmak üzere birçok şeyden etkilendiğini söylemeliyim.

Blog İpucu : Sosyal medyada daha fazla paylaşım mı istiyorsunuz? 600 ila 1.250 kelime arasında orta uzunlukta blog gönderileri hedefleyin.

Bu genellikle benimsediğim uzunluktur. Orta uzunlukta gönderiler, SEO ve tartışma oluşturmak için de oldukça iyidir.

Blogunuz için Google’dan daha fazla ziyaretçi mi istiyorsunuz?

Google’dan daha fazla ziyaretçi almayı kim istemez ki? Bir ay, Google’dan sadece bir damla yeni ziyaretçi almaktan günde 1.000’den fazla yeni okuyucuya ulaştım.

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) zor bir iştir ve bunu doğru yapmanın ödülleri son derece yüksek olsa da, buna çok fazla odaklanmak büyük bir zaman kaybı olabilir.

Ancak, Google’ın ve diğer arama motorlarının blogunuzu fark etmesini sağlamak için hangi gönderi uzunluğu en iyisidir?

Blog İpucu : Google’dan daha fazla trafik mi istiyorsunuz? 2.450 kelime uzunluğunda daha uzun, yoğun bir şekilde araştırılmış gönderiler yazın.

Arama motorları, özellikle okuyucular için acil bir sorunu çözmeye odaklandıklarında, uzun, yetkili gönderileri sever.

Daha uzun gönderiler çok fazla yorum almayabilir ve hatta sosyal medyada ortalamadan biraz daha az paylaşılabilir, ancak Google bunu fark edene kadar bekleyebilirseniz, şansınız yaver gidebilir ve arama trafiğinde büyük bir artış görebilirsiniz.

Blog yazısı uzunluğu be kadar olmalı?

İdeal Blog yazısı uzunluğu ne kadar olmalı?

Özetlemek gerekirse, kendi ideal uzunluğunuzu bulmanıza yardımcı olacak genel blog gönderilerinin uzunluklarının bir listesi:

  • 75-300 kelime: Süper kısa gönderiler tartışma oluşturmak için en iyisidir. Nadiren sosyal medyada çok fazla paylaşım alırlar ve SEO için korkunçturlar, ancak çok fazla yorum istiyorsanız kısa yazılar yazın!
  • 300-600 kelime: Birçok “uzman” blog yazarı tarafından önerilen standart blog uzunluğu. Sosyal paylaşımlar ve yorumlar için iyi bir orta yol. Çok fazla ziyaretçi veya arama motoru sevgisi kazanmak için çok kısa.
  • 750 kelime: Bu, profesyonel gazetecilik, özellikle gazeteler için standart uzunluktur. Diğer blogculardan bağlantı almanın ve sosyal medyadaki paylaşımların oldukça iyi olduğunu düşünüyorum.
  • 1000-1500 kelime: Bu uzunlukta daha az yorum alırsınız, ancak sosyal medyada çok daha fazla paylaşım alırsınız, özellikle de yukarıdaki tavsiyeye uyduysanız ve birinin sorununu gerçekten çözen bir yazı yazdıysanız. Bununla birlikte, bu kadar uzun yazılar yazdım ve çok fazla yorum aldım, bu yüzden gerçekten konuya ve hedef kitlenize bağlı.
  • 2.450 kelime: Google’da en yüksek sıralamaya sahip makaleler genellikle 2.450 kelimedir. Arama motorlarında iyi bir sıralama elde etmek (ve böylece her ay binlerce yeni okuyucu edinmek) istiyorsanız, bu yazmak için en iyi uzunluktur. Ancak, insanların gerçekten aradığı bir konu hakkında yazdığınızdan emin olun. İkinizin kimsenin aramadığı bir konuda kitap uzunluğunda bir blog yazısı yazması çok yazık olur!

Başka bir deyişle: daha uzun, genellikle sosyal paylaşımlar ve SEO için daha iyidir, oysa daha kısa,  genellikle  daha fazla yorum almak için daha iyidir.

İstediğiniz uzunlukta yazın!

İlham perisi sizi harekete geçiriyorsa, 2000 veya daha fazla kelimeden oluşan gönderiler yazmaktan korkmayın. Aynı zamanda, sadece 200 kelimelik bir yazı yazmak istiyorsanız kendinizi kötü hissetmeyin.

Bu gönderi uzunluğunun muhtemelen blogunuza ne getireceğini unutmayın ve okuyucularınıza en iyi şekilde hizmet edebilmeniz için uzunluklarınızı değiştirin.

Ama en önemlisi, eğlenmeyi unutmayın!

Yazar: Hızlı Yazar

Okumak, bir insanı doldurur; konuşmak onu hazırlar yazmak ise olgunlaştırır.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.